AEROSMITH - 1. července 2010, O2 arena, Praha

 

Návrat zlých hochů z Bostonu

 

Dlouhých 13 let trvalo, než se legendární americká kapela z Bostonu vrátila do metropole České republiky. Konkrétně se tak stalo poprvé od 20. května 1997. Praha byla předposlední zástavkou na evropské části turné Cocked, Locked, Ready To Rock Tour, která dohromady čítala 11 zastávek po starém kontinentě.

 

Prvního července v O2 areně si spousta lidí splnila sen. Viděla kapelu svých snů, která má na rockovou scénu nesmazatelný vliv. Přes 12 000 fanoušků se nástupu Aerosmith dočkalo krátce po půl desáté. To se strhla obrovská plachta s logem Aerosmith a kapela rozparádila celou halu obrovským hitem Love In An Elevator z alba Pump z roku 1989. Steven Tyler vkročil na scénu s brýlemi, kloboukem a jeho tradičním blejzrem. Joe Perry si zase vychutnával svůj doutníček. Následoval jeden hit za druhým – Back In The Saddle, Falling In Love (Is so Hard On The Knees), Eat The Rich, Pink nebo Livin‘ On The Edge. Tyler samozřejmě nezapomněl pozdravit obecenstvo: ,,Good evening, Praha.“

 

Frontman Steven Tyler neustále okupoval dlouhý výběžek pódia, jenž vedl doprostřed kotle, Joe Perry předváděl jedinečná sóla, Joey Kramer bušil do bicích ostošest, baskytarista Tom Hamilton a kytarista Brad Whitford zůstávali spíše vzadu. Přes What It Takes, Mama Kin, Cryin‘, skvěle zahranou Rag Doll a Stop Messin‘ Around, zazpívanou Perrym, se koncert dostal ke svému prvnímu vrcholu večera. Balada I Don’t Wanna Miss A Thing, proslavená filmem Armaggedon v hlavních rolích s Brucem Willisem, Benem Affleckem a Tylerovou dcerou Liv Tyler, nemohla nikoho nechat v klidu. Při této nádherné skaldbě se na plátně objevovaly i záběry z filmu. Po Sweet Emotion, Baby, Please Don’t Go a Draw The Line Aerosmith na krátkou chvíli opustili pódium. Na obrazovce se objevila řada českých vlajek, které měly ve středu vyobrazené logo kapely.

 

Poté přišel druhý vrchol večera. Přídavky totiž odstartovali Aerosmith svou snad vůbec nejslavnější písní – Dream On. Během ní dokázal dvaašedesátiletý Tyler, jak parádně je na tom i po hlasové stránce. Jeho ječák neměl chybu. Publikum dostala do varu i skladba Walk This Way, proslavená prozměnu díky spojení rapu skupiny z Run DMC a rockové melodie Aerosmith. Jedinečný večer ukončil song Toys In The Attic.

 

Byl to fantastický zážitek. Aerosmith předvedli dokonalou show a ukázali, že ani po 40 letech neztratili chuť a energii do vystupování. Za to jim patří velké uznání. Doufejme, že takový úchvatný koncertní zážitek budeme moct zažít se zlými hochy z Bostonu ještě jednou!

 

Setlist: Love In An Elevator, Back In The Saddle, Falling In Love (Is So Hard On The Knees), Eat The Rich, Pink, Livin‘ On The Edge, What It Takes, Mama Kin, Cryin‘, Rag Doll, Stop Messin‘ Around, I Don’t Wanna Miss A Thing, Sweet Emotion, Baby, Please Don’t Go, Draw The Line

Přídavky: Dream On, Walk This Way, Toys In The Attic